Обсяги грошових переказів "Ощадбанку" за системою "Швидка копійка" за 5 місяців збільшилися в 2,2 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загальний обсяг зазначених операцій за цей період склав близько 377 млн. грн. Здійснити або одержати переказ грошових коштів можна майже у 2100 установах "Ощадбанку", в яких розміщений логотип СТП "Швидка копійка" (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) входить до групи найбільших банків України. Регіональна мережа нараховує більше 6 тис. установ, які обслуговують клієнтів у всіх регіонах країни. Основні показники банку на 1 травня 2011 г.: власний капітал - 16,9 млрд. грн, обсяг кредитного портфеля - 52,1 млрд. грн; фінансовий результат - 145,8 млн. грн.

"Імексбанк" відновив у Криму роботу семи відділень: № 47 (Сімферополь, залізничний вокзал, пл. Привокзальна, 1), № 24 (Ялта, вул. Чехова, 9), № 5 (Євпаторія, вул. Полупанова, 1 - а), № 77 (Євпаторія, вул.Київська, 44), № 2 (Євпаторія, вул. Дм. Ульянова, 11-д), № 16 (сел.Гурзуф, вул Артеківська, 14-а), № 18 (Ялта , набережна ім. Леніна, 35/вул. Гоголя 2-а). У червні банк планує відновити в АР Крим роботу ще 15 відділень. (Http://aub.org.ua)

Також банк відновив роботу низки відділень на курорті Затока (Бєлгород-Дністровський р-н Одеської обл.) (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АТ "Імексбанк" (Одеса) засноване 1994 р. Згідно з класифікацією НБУ, входить до групи великих банків України. Банк обслуговує більше 20 тис. юридичних осіб і більше 610 тис. фізичних осіб, мережа банку нараховує більше 500 підрозділів.

Майже всі заможні американці вивели заощадження з швейцарських банків: з 2006 до 2010 рік частка фінансових активів громадян США та Канади скоротилася з 18% до 2%. Про це повідомило інформагентство "Reuters" з посиланням на дослідження консалтингової компанії "Boston Consulting Group" (BCG). Обсяг вкладів приватних осіб у швейцарських банках у 2010 р. залишився на рівні 2009 р., підрахували у BCG. Як відзначають аналітики, значну роль зіграли дії самих клієнтів із США: у 2010 р. був зафіксований чистий відтік коштів американських багатіїв зі швейцарських рахунків. Як повідомляє видання, швейцарська банківська система вважається надійним охоронцем таємниці внесків. Цей імідж був частково підірваний результатами протистояння податкової служби США і банку "Union Bank of Switzerland" (UBS). Улітку 2009 р. банк домовився з США, що замість штрафу в 780 млн доларів передасть дані про 5 тисяч банківських справ. Окрім того, повідомлялося, що UBS підписав досудову угоду з США, згідно з якою американським податківцям видадуть інформацію про 52 тисячі клієнтів швейцарського банку. Восени 2010 р. UBS виконав обіцянку і передав США список з іменами 4 тис. своїх американських клієнтів, підозрюваних Вашингтоном в ухиленні від сплати податків. Додатковий удар по репутації швейцарських банків як надійних місцях зберігання грошей завдав проект WikiLeaks. (Http://bin.ua)