Близько 70 будівельних, теплопостачальних і проектних організацій Харкова й області запланували впровадження гнучких поліетиленових труб для опалення та гарячого водопостачання. Про це повідомив "SQ" директор ТОВ "Полімертепло-Харків" Юрій Сасов. Труби застосовуються всередині кварталів. Зараз ведуться переговори, складання планів, проектів, кошторисів і технічних рішень з керівництвом підприємств та організацій про впровадження енергозберігаючих труб.

Як зазначив Ю.Сасов, впровадження нової технології передачі тепла проходить в рамках підготовки до проведення Євро-2012. "Керівники підприємств розуміють, що гідно провести форум такого рівня - це не тільки забезпечити організацію заходів і безпеку учасників і гостей, а й надати їм якісну, безперебійну і дійсно безпечну послугу гарячого водопостачання", - зазначив керівник підприємства.

За його словами, із застосуванням гнучких полімерних труб, не схильних до корозії, усувається причина технологічних аварій, які тягнуть за собою псування майна і загрозу для життя і здоров'я населення. Наприклад, нещодавно порив металевої труби опалення стався в одному з ВНЗ на території Московського району Харкова. "Потрібно відзначити, що на території цього району заміна труб йде повільними темпами. Із 15 км пластикових труб, прокладених у місті, на рахунку Московського району всього 1,5 км. Із понад двохсот місць прокладки поліетиленових труб у місті - всього 15. Усього в місті більше 1 тис. 554 км теплових трубопроводів", - зазначив Ю.Сасов.