Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу АТ "Ерсте Банк" (м. Київ) на рівні uaАА +, прогноз - "стабільний". Агентство також підтвердило рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) банку на рівні "5" (найвища надійність). При оновленні рейтингів агентство використовувало фінансову звітність банку за 2010-2011 рр., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу. (http://www.ukrbanks.info)

Також агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПАТ "ІНГ Банк Україна" (м.Київ) на рівні uaАА з прогнозом "стабільний". При оновленні кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність банку за 2010-2011 рр., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу. Як повідомило агентство, позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAAA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року. (http://www.ukrbanks.info)

"Мегабанк" цього року планує збільшити активи на 1 млрд. грн. (або на 22%). Цей показник буде досягнутий в основному за рахунок приросту кредитного портфеля, обсяг якого повинен збільшитися на 839 млн. грн. (або 25%). Такі плани містяться в стратегії "Мегабанку" на 2012-2015 рр., яку 21 лютого розглянула наглядова рада банку. При цьому банк планує наростити обсяг кредитів, виданих суб'єктам малого та середнього бізнесу (МСБ), на 518 млн. грн., а корпоративним клієнтам - на 310 млн. грн. Таким чином, частка кредитів МСБ у загальному обсязі кредитного портфеля на початок 2013 р. складе 42%, що відповідає стратегічному плану розвитку банку. Говорячи про плани діяльності банку на 2012 р., голова наглядової ради "Мегабанку" Віктор Суботін запропонував зберегти темпи зростання обсягів банківських операцій, продемонстровані у 2011 р. (http://www.megabank.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Мегабанк" (Харків) діє на ринку банківських послуг з 1990 р. До складу акціонерів банку входять Європейський банк реконструкції та розвитку (EBRD), німецький державний банк (KfW) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Регіональна мережа банку налічує 201 підрозділ у 24 регіонах України. Активи фінустанови становлять 4834 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 3 631 млн. грн., капітал банку - 759 млн. грн., прибуток цього року - 320 тис. грн.