Вісімнадцять підприємств, що обслуговуються в Спеціалізованій державній податковій інспекції з роботи з великими платниками податків (СДПІ) у м. Харкові, на 1 січня мають сукупний борг до бюджету на суму понад 268,19 млн. грн. Про це 1 лютого повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ.

За даними відділу, серед підприємств-боржників найбільші суми боргу - у ДП "Харківський завод електроапаратури", ДП "Завод ім. Малишева", Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, АКБ "Європейський", ТОВ "МКС", ПФ "Кибела", ПФ "Орнатус", ЗАТ "ПП "Твін-друк ".

Як повідомили в інспекції, серед усього боргу податковий борг, який склав 168,26 млн. грн., мають 16 підприємств, неподатковий борг (борг за векселями, пені з зовнішньоекономічної діяльності) - 99,92 млн. грн. - чотири підприємства. Два підприємства з 18 мають і податковий борг, і неподаткових. Порівняно 1 січня 2010 р. кількість підприємств-боржників зменшилась (було 32 підприємства), а сума боргу скоротилася на 20,43 млн. грн.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій перебувають 259 платників податків. Серед клієнтів СДПІ - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутного територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП "Завод ім.Малишева", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", а також низка банків Харкова. Нині в ДПА України узгоджується процес переходу до харківської Спецподаткової 34 підприємств з Полтавської обл. та 10 - з Сумської.