Старший син президента України Олександр Янукович стане прямим власником 100% акцій ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР). Цю інформацію підтвердило інформоване джерело в банку. 27 січня в системі розкриття інформації ДКЦПФР з'явилася інформація про те, що пакет акцій ТОВ "Донзабтара", яке було власником 100% статутного капіталу ПАТ "ВБР", зменшився до нуля. Як повідомило джерело, О.Янукович до цього був опосередкованим власником банку, тобто власником підприємства (ТОВ "Донзабтара"), яке було офіційним засновником "ВБР". "Тепер він просто стане прямим власником фінустанови. Зараз у ДКЦПФР закінчується відповідна процедура", - відзначило джерело. (Http://news.liga.net)

Довідка "SQ". ВБР був зареєстрований у НБУ 2009 р. До 1 жовтня 2010 р. єдиним акціонером банку було ТОВ "Донснабтара", основним власником якого є син президента О.Янукович. Голова правління банку - Валентина Арбузова, мати глави Нацбанку України Сергія Арбузова.

Національний банк вважає за доцільне заборону кредитування фізичних осіб в іноземній валюті. Про це йдеться в повідомленні Асоціації українських банків (АУБ) з посиланням на підсумки зустрічі першого заступника голови НБУ Юрія Колобова з керівництвом АУБ. "Під час зустрічі Ю.Колобов підтвердив принципову позицію НБУ щодо необхідності заборони валютного кредитування населення, що повністю підтримується АУБ", - наголошується в повідомленні.
У той же час у зв'язку зі значним обсягом пасивів банків в іноземній валюті Нацбанк розробляє механізми вирішення цієї проблеми, у тому числі через операції "своп" за участю НБУ. Представники АУБ та НБУ також обговорили необхідність збереження рівних умов конкуренції на українському банківському ринку і неприпустимість штучного витіснення з ринку середніх і невеликих банків. (Http://ubr.ua)

Чистий збиток українського "Ощадбанку Росії" за підсумками 2010 р. склав 1,47 млрд. грн. Згідно офіційного повідомлення фінустанови, його чистий прибуток у четвертому кварталі 2010 р. склала 18,1 млн. грн., Тоді як за аналогічний період попереднього року - 433,3 млн. грн. Сукупні активи банку в 2010 р. зросли на 60,1% до 9,9 млрд. грн., у тому числі кредити і заборгованість клієнтів - на 85,3% до 8,97 млрд. грн. Статутний капітал банку в 2010 р. зріс у 2,8 рази - до 2,31 млрд. грн. Єдиним акціонером банку на початок 2011 р. був найбільший за розміром активів російський банк "Сбербанк Росії" (http://delo.ua)

Довідка "SQ". АТ "Сбербанк Росії" - універсальний комерційний банк, що надає повний спектр банківських послуг усім категоріям клієнтів. Регіональна мережа банку на 1 грудня 2010 р. налічувала 73 відділення, до кінця цього року планується відкрити ще 7 регіональних підрозділів. АТ "Сбербанк Росії" є 100%-м дочірнім банком ВАТ "Ощадний банк Російської Федерації".