Харків'яни знищили російський БТР. Відео з місця подій було опубліковано у телеграм-каналі харківського добровольчого підрозділу Хартія.

“Пряме попадання у ворожий БТР. Професійна робота артилерії 92-ї бригади та добровольчого підрозділу "Хартія" на Сватівському напрямку на Луганщині", - йдеться у підписі під відео.

На кадрах видно, як горить восьмиколісний бронетранспортер. Можливо, це була одна з модифікацій БТР-90, що перебував на озброєнні в армії РФ, або створеного ще за радянських часів БТР-80. Такі машини мають незначний порівняно з танками броньовий захист та озброєні, як правило, малокаліберними гарматами або кулеметами. Призначені для транспортування мотострілкового десанту та підтримки піхоти на полі бою.

Сватівський напрямок – одна з найбільш гарячих дільниць воєнних дій після Харківського наступу, який було успішно проведено ЗСУ у вересні-жовтні. Командуванню РФ вдалося зупинити стрімку втечу своїх військ з окупованої раніше території Харківщини лише в районі адміністративного кордону Харківської та Луганської областей та закріпитись на підступах до Сватового – районного центру в Луганській області.

Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай днями повідомив, що противник накопичує сили на цій ділянці фронту і припустив, що війська РФ можуть готувати новий наступ на Куп'янськ. На цьому напрямі під контролем РФ досі залишається 28 населених пунктів Харківської області.

Плани російського командування глава Луганської ОВО охарактеризував як "божевільні" та спрогнозував звільнення Сватова ЗСУ з подальшим звільненням сусідньої з Харківщиною Луганської області.

Також ведеться зміцнення оборони в іншій частині Харківської області – на Богодухівському напрямку. Бригадний генерал ЗСУ Дмитро Красильников повідомив, що теоретично війська РФ можуть спробувати наступати у бік Богодухова, щоб перекрити трасу Харків – Київ. Генерал заявив, що якщо противник і зробить таку спробу наступу, то захопить Харків йому не вдасться.