На деокупованих територіях Харківської області відновлюється телемовлення, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Цифрове телебачення запрацювало у Вовчанську. З лютого до вересня 2022 року Вовчанськ контролювали російські війська. У місті були пошкоджені телевізійні мережі. Сталому мовленню у Вовчанську перешкоджав рельєф місцевості. Зараз у Вовчанську можна дивитися українські телеканали та слухати радіо в цифровому форматі.

На 37-му частотному каналі в цифровому форматі працюють:

  • телепрограми "UA Перший" і "Дім";
  • радіопрограми "Українське радіо" та "Промінь".

"Українське радіо" працює на частоті 90,2 МГц.

Також унаслідок обстрілів у Водчанську значно постраждала міська інфраструктура, інженерні мережі, практично вийшла з ладу система ЖКГ. У жовтні 2022 року пошкодили газопровід. Минулої зими місцевих жителів забезпечували буржуйками, генераторами та дровами, постачали ковдрами та продуктами. Начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко говорив, що газу не буде у Вовчанську й цієї зими.

Населення міста різко скоротилося. Із довоєнних 18 тис. жителів у травні 2023-го було тільки 4 тис. Решта виїхали. У вересні начальник сектора реагування місцевої патрульної поліції Олексій Харківський заявив, що в місті живе близько 10% довоєнного населення.

Після звільнення Вовчанськ постійно піддається обстрілам. Місцевим жителям пропонується евакуюватися в безпечні райони. Ще в середині літа повідомлялося, що з Вовчанської громади, яка межує з РФ, поліцейські спільно з представниками Червоного Хреста та волонтерами евакуювали всіх дітей.