На Харківському напрямку за минулу добу відбулося 11 бойових зіткнень. ЗСУ відбили усі атаки та завдали загарбникам відчутних втрат, повідомили в Генштабі.

Армія РФ завдавала авіаудари та намагалася прорвати оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців та Зеленого.

Попередньо, загальні втрати ворога протягом доби на цьому напрямку склали 114 осіб. Також противник втратив 30 одиниць озброєння та військової техніки, з них - три танки, одна бойова броньована машина, вісім артилерійських систем, 10 БПЛА та вісім одиниць автомобільної техніки. 

На Куп’янському напрямку за минулу добу було 12 бойових зіткнень. Українська армія успішно відбила атаки РФ в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Основні сили ворог зосередив на напрямку Стрілеча - Липці та у Вовчанську. За словами головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського, мета РФ наразі - розгорнути наступ в тил українських військ. При цьому він зазначив, що РФ не вдалось прорвати оборону ЗСУ, але зона активних бойових дій розширена майже на 70 кілометрів.

Липецька громада розташована на північ від Харкова. Вона складається з 17 населених пунктів. До війни в громаді проживало близько 13,5 тис. осіб. Під час наступу з 10 травня 2024 року російські війська окупували 6 сіл біля Липців.

Вовчанськ знаходиться за 4 км від україно-російського кордону. До війни тут проживало понад 17 тис. людей. У перший день повномасштабного вторгнення місто було окуповане російськими військами, звільнене 11 вересня 2022 року. Відтоді місто постійно зазнає обстрілів. Наразі на околицях міста точаться бої. Російська армія намагається закріпитися у місті, але ЗСУ стримують її.