Харківська міськрада прийняла звернення до Харківської обласної ради з проханням про передачу стадіону "Металіст" у комунальну власність міста. Звернення було прийняте 19 грудня на сесії Харківської міськради.

"Ми пропонуємо щоб дана територія була комунальною власністю міського підпорядкування. Немає ніякого переділу власності, ніхто її ділити не може, оскільки це власність територіальної громади", - заявив Кернес. За його словами, стадіон не є власністю футбольного клубу "Металіст". "Гроші приватного інвестора як були у власності інвестора, так і залишаються. Є деякі висловлювання про те, що це стадіон - це власність приватної особи. Це не так. Якщо облрада прийме рішення, про яке ми просимо - ми знаємо як обслуговувати й утримувати цей стадіон", - заявив Кернес. "Я не хотів би щоб бюджетні гроші, виділені стадіону були використані в інтересах приватної особи, а не територіальної громади", - заявив Кернес.

Нагадаємо, раніше президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський по суті планів цього рішення сказав таке: "Кернес, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться у 20 млн.грн. на рік. Причому серед цих 20 мільйонів поки не було витрачено жодної державної копійки". Він тоді назвав це рішення "махновщиною".

Довідка "SQ". У рамках підготовки Харкова до Євро-2012 була поведена реконструкція стадіону "Металіст". Проект фінансувався за рахунок коштів облбюджету, державного бюджету та коштів інвестора - групи компаній "DCH" Олександра Ярославського. Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону "Металіст" становить 762 млн. 632 тис.грн.

Харківська облрада на сесії в листопаді 2011 р. делегувала повноваження з управління стадіоном "Металіст" Харківській облдержадміністарції.