Ярославский сложил полномочия президента ФК "Металлист"Олександр Ярославський 24 грудня склав повноваження президента футбольного клубу "Металіст" (Харків) і передає зобов'язання з його фінансування іншому інвестору. Про це він повідомив у заяві, опублікованій на офіційному сайті клубу.

"Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії - болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону до Першої ліги, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені. Ми стартували зі 173 -го місця у клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо до числа 30 кращих клубів Європи. За останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. Із 2007 р. "Металіст" виступає в єврокубках. Окрім того, у клубу тепер є база такого рівня, яку, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою "Барселони" або "Баварії". І Харкову більше не треба віддавати свої юні футбольні таланти до інших клубів - тисячі хлопців мають можливість займатися в академії "Металіста". На домашніх матчах команду підтримують повні трибуни", - розповів Ярославський. За його словами, за сім років він інвестував у розвиток ФК "Металіст" і підготовку Харкова до Євро-2012 понад 570 млн.дол.

"Але є єдина (вона ж головна) причина, з якої я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей. Тож, ідучи, я не кидаю "Металіст" напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний чинникі при цьому зберігається джерело фінансування клубу", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 19 грудня на сесії Харківської міськради було прийняте звернення до Харківської облради з проханням про передачу ОСК "Металіст" у власність міста. "Немає ніякого переділу власності, ніхто її ділити не може, оскільки це власність територіальної громади. Я б не хотів, щоб бюджетні гроші, виділені стадіону, були використані в інтересах приватної особи, а не територіальної громади. А гроші приватного інвестора як були у власності інвестора, так і залишаються", - заявив Кернес.