Покупателем "Металлиста" выступит группа компаний "Газ Украина"Група компаній "Газ України" повідомила про досягнення домовленостей з придбання харківського ФК "Металіст" в Олександра Ярославського. Відповідну заяву 24 грудня розмістив офіційний сайт клубу.

"Компанія підтримає команду на відповідальному етапі розвитку і виступить як інвестор футбольного клубу. Поділяючи стурбованість Ярославського про долю команди, наша компанія погодилася виступити як інвестор клубу і забезпечити його стабільне фінансування. Це дозволить зберегти колектив і продовжити розвиток команди. Для нас велика честь підтримати ФК "Металіст", і ми будемо докладати максимальних зусиль для продовження славних традицій однією з найстаріших команд українського футболу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Ярославський заявив, що відсьогодні складає повноваження президента клубу.

Довідка "SQ". Група компаній "Газ України" є одним з найбільших гравців на ринку зрідженого газу України, її частка оцінюється у 50-60% усіх постачань. У 2012 р. компанія також почала активну роботу з постачання нафтопродуктів. Власником групи компаній називають бізнесмена Сергія Курченка.