Президент футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський заявив, що він повністю задоволений результатом сьогоднішнього жеребкування першого раунду плей-офф Ліги Європи, в якому харківська команда зіграє з англійським "Ньюкаслом". "Команда "Ньюкасл" хоч і представляє такий сильний європейський чемпіонат, як англійська Прем'єр-ліга, але "Металісту" вона цілком під силу. Команда в англійців гарна, але займає вона в своєму чемпіонаті зараз тільки 15-е місце і не дуже відірвалася від "зони вильоту". Однозначно впевнений у тому, що такого суперника ми повинні проходити і виходити до 1/8 фіналу Ліги Європи. Правда, якщо цьому не завадить мишача метушня, влаштована харківським мером Геннадієм Кернесом", - зазначив Ярославський.

Відповідаючи на запитання, якими будуть його дії, якщо стадіон стане міською власністю, Ярославський заявив: "По правді кажучи, я не стежу за тим, що там вирішує міська рада, кого і про що вона просить. Я більше п'яти років не вилазив з будівництва, займався реконструкцією стадіону і вкладав у неї свої власні кошти. Якими можуть бути мої дії у відповідь на дії офіційної особи? Якщо все це не припиниться, я просто візьму і закрию фінансування футбольного клубу "Металіст". І все", - підкреслив Ярославський.

Довідка "SQ". Харківська облрада на сесії в листопаді 2011 р. делегував повноваження з управління стадіоном "Металіст" Харківській облдержадміністрації.

Харківський міський голова Геннадій Кернес не раз заявляв про наміри повернути обласний спорткомплекс "Металіст" у комунальну власність міста.

19 грудня на сесії Харківської міськради депутати прийняли звернення до Харківської облради з проханням про передачу ОСК "Металіст" у комунальну власність міста. "Ми пропонуємо, щоб дана територія була комунальною власністю міського підпорядкування. Немає ніякого переділу власності, ніхто її ділити не може, оскільки це власність територіальної громади. Я б не хотів, щоб бюджетні гроші, виділені стадіону, були використані в інтересах приватної особи, а не територіальної громади", - заявив міський голова Геннадій Кернес. За його словами, стадіон не є власністю футбольного клубу "Металіст". "Гроші приватного інвестора як були у власності інвестора, так і залишаються", - додав мер.

Нагадаємо, раніше президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський прокоментував ці плани так: "Кернес, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться у 20 млн.грн. на рік. Причому серед цих 20 мільйонів поки не було витрачено жодної державної копійки". Він тоді назвав це рішення "махновщиною".

20 грудня вболівальники ФК "Металіст" на своєму сайті опублікували відкритого листа голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та голові облради Сергію Чернову, в якому виступили проти передачі обласного спорткомплексу "Металіст" у комунальну власність міста.