Серед усього кухонного знаряддя саме кухонний ніж – один з найважливіших предметів. Адже люди давно вже не їдять майже нічого цілком. Ми акуратно нарізаємо продукти порціями, шматочками, кубиками і ще великою кількістю різних видів та способів.

Тому і видів кухонних ножів придумано безліч.

Ножі бувають різних форм, дизайнів, призначень, товщин, типів сталі, довжин, марок і стилів.

62dbbb1f63aa7.jpg

То що ж вибрати? Ніж у японському чи німецькому стилі? З клинком із вуглецевої або нержавіючої сталі? Чи може купити ось цей дамасковий сантоку? Адже його лезо так красиво виглядає на фото, а реклама була така переконлива?

Кухонний ніж із якої сталі купити?

Серед багатьох людей, захоплених ножовою тематикою, існує думка, що вуглецева (іржавіюча) сталь у порівнянні з нержавійкою має перевагу у твердості та довговічності.

І, треба сказати, що у 70-80-х роках це було правдою. Особливо, якщо врахувати, що нержавіюча сталь у ті роки була досить погана та дуже швидко втрачала гостроту. Наприклад, ножі для стейків стали робити зубчастими (серрейторними) саме тому, що ріжуча кромка на нержавіючому клинку втрачала гостроту занадто швидко.

Так, це – великий недолік. Кому потрібен тупий ніж? Зате вуглецева сталь дуже схильна до корозії. Деякі її сорти так швидко іржавіють, що просто жах. Особливо страждають від цього ті самі хвалені дамаскові клинки. Що, погодьтеся, для кухонного ножа зовсім не підходить.

Ви готові доглядати за своїм кухонним ножем, немов самурай за мечем предків? Чи може ви просто хочете готувати їжу? До того ж, бажано, щодня і без значних витрат часу та сил?

Повернення нержавіючої сталі

У нас є добрі новини для вас. З часів домінування вуглецевих сталей багато що змінилося. Як не крути, але прогрес не стоїть на місці. З'явилися сорти нержавіючої сталі, що не тільки добре опираються корозії, але й поєднують міцність з пластичністю в найвигідніших пропорціях. 

Клинки з таких сталей виходять на диво надійними і гострими.

Однією з кращих у цій галузі вже не перше століття вважається німецька компанія ThyssenKrupp AG. Наприклад, з її нержавіючої сталі марки 1.4116 виготовлено просто астрономічно велику кількість кухонних ножів та медичних інструментів по всій Європі.

І саме із цієї сталі виготовлені клинки кухонних ножів від українського бренду GROSSMAN.

Те, що бренд вітчизняний, дуже добре – продукція доступна і за ціною. Сайт відрізняється багатим асортиментом. Вибрати є з чого. Зробити замовлення – найпростіше. Та й чекати на покупку довго не доведеться. Адже весь товар уже в Україні! І при цьому, ви маєте змогу купити ножі європейської якості із справжньої круппівської сталі!

До того ж, у магазині є не тільки ножі! Кухонні сікачі, ножиці, обробні дошки, підставки для ножів та інші товари для кухні просто чекають не дочекаються своїх покупців!

Відмінним вибором можуть бути й набори кухонних ножів від GROSSMAN. 

Крім надійної круппівської сталі 1.4116, вони відрізняються найширшим спектром дизайнів на будь-який, найприскіпливіший смак, а також великою різноманітністю комплектації.

Загалом, краще один раз побачити, ніж сто разів почути чи прочитати. Заходьте на сайт та вибирайте ножі! Точно не пошкодуєте. GROSSMAN - це круппівська сталь, яка не іржавіє, а значить, ці ножі вірно прослужать вам довгі роки!