655e0fe7c4ed7.webp

Якщо ви є поціновувачем страв японської кухні, то напевно ви знайомі з різноманіттям видів суші та ролів. І це не дивно. Велика кількість начинок та способів приготування робить цю страву неповторною, а смак просто божественним. І прикладом тому є запечені роли. Що таке запечені роли та чи можливо приготувати їх в домашніх умовах розкажемо у цій статті. А замовити суші у Львові можна як у вигляді класичних варіантів, так і авторські, які приємно вас здивують своїм смаком та доступною ціною.

Що таке запечені роли, чим вони відрізняються від звичайних?

Запечені роли - це доволі популярна страва в Японії, яка протягом останніх десятиліть набула поширення і в Україні. Апетитні запечені роли ми отримуємо шляхом запікання класичних ролів у духовці або на грилі. 

Завдяки тепловій обробці можна позбутися можливих шкідливих мікроорганізмів. Це по-перше. А по-друге, готова страва набуде особливого пікантного смаку, та ще на додачу, з’явиться хрустка “шапочка” з соусу. Така шапочка, мабуть, і є родзинкою цієї страви. А ще гарячі роли дуже поживні, і можуть замінити повноцінний обід.

Простий рецепт запечених ролів вдома

Підготуємо інгредієнти для цієї страви.

  • Приготований рис (вже варений та заправлений соусом) - 140 г;
  • Пів листа норі;
  • Сир “Філадельфія” або інший вершковий сир - 20 г;
  • Крабові палички - 40 г;
  • Авокадо або свіжий огірок - 20 г;
  • Соус - 80 г, можна використати звичайний майонез з додаванням твердого сиру.

Крабові палички та огірок нарізаємо тоненькими скибочками або кубиком. На лист норі рівномірно розподіляємо рис, зверху змащуємо вершковим сиром. На сир укладаємо начинку. Скручуємо щільний рол за допомогою бамбукового килимка або харчової плівки. Це полегшить роботу, та рол вийде красивої форми. Тим часом включаємо духовку на 250 градусів, щоб прогрілась. Гострим ножем нарізаємо рол на 8 шматочків однакового розміру. Поверх кожного шматка викладаємо соус. На лист, покритий пергаментом, укладаємо роли. І запікаємо 7 хвилин. Цього часу вистачить, щоб утворилась запечена шапочка, а інгредієнти прогрілися, але не стали зовсім сухими. Все, смачні запечені роли готові. Вживати їх потрібно гарячими. Можна трохи змастити поверх горіховим соусом.

Такі запечені роли можна приготувати і з куркою. Така страва не тільки підійде до смачної вечері, а ще може стати головною прикрасою святкового столу. Готується так само, тільки замість крабових паличок додається обсмажене філе курки.
Як бачите - немає нічого складного, трохи зусилля, і ресторанна страва своїми руками вже прикрашає ваш стіл. Ну а для тих, хто не хоче заморочуватися з приготуванням, Monosushi мають цікаві пропозиції.