У Григоровському бору на минулих вихідних через сильний вітер сосни впали на лінію електропередачі. Про це повідомили у пресслужбі АТ "Харківобленерго".

Через Григоровський бір проходить високовольтна повітряна лінія 110 кВ. Вона дуже важлива, оскільки може забезпечити живлення всього міста і приміських районів. Кілька днів вона була відключена: на неї впало одразу 5 дерев.

Через відключення лінії, що проходить територією Основ'янського, Новобаварського та Слобідського районів, частину споживачів живили за резервною схемою. Пізніше фахівцям обленерго вдалося усунути пошкодження і підключити цю лінію. На підприємстві зазначили, що проблема аварійних дерев на цій ділянці зберігається.

Унаслідок стихії, яка розігралася в Харківській області цими вихідними, частково або повністю знеструмлено понад 20 населених пунктів у Люботинській, Золочівській, Зміївській, Дергачівській, Богодухівській, Первомайській громадах. Основною причиною відключення світла стало падіння гілок і дерев на лінії електропередачі.

В АТ "Харківобленерго" додали, що фахівці підприємства готові самі провести розчищення від насаджень території біля ліній електропередачі, але цьому противиться екоінспекція.

Загалом за минулі вихідні ураганний вітер звалив у Харкові понад 400 дерев. Постраждали всі райони міста, але найбільше дерев пошкоджено в Салтівському районі.