П'яна мати загубила дворічного сина в сараї, повідомили в поліції.

30 серпня до силовиків звернулася 27-річна мешканка селища Нова Водолага, яка повідомила, що її дворічний син зник. Мати втратила пильність і загубила дитину з поля зору. Жінка була п'яна.

Поліцейські знайшли дитину в сараї на подвір'ї.

Відносно матері складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.184 (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінці загрожує штраф від 850 до 1700 грн.

Пияцтво батьків може мати негативні наслідки для дітей і всієї родини. Ось деякі з можливих загроз:

Фізичне та емоційне здоров'я дітей страждає. Діти можуть стати свідками конфліктів і насильства. Це може вплинути на їхній емоційний стан, викликати тривогу, депресію та інші психологічні проблеми.

Турбота про дітей відсутня. Батьки в стані алкогольного сп'яніння можуть втратити здатність адекватно піклуватися про своїх дітей. Діти не отримують їжу, гігієнічні умови та медичну допомогу.

Поганий приклад для наслідування. Діти вчаться поведінки, спостерігаючи за своїми батьками. Якщо батьки систематично зловживають алкоголем, діти можуть копіювати поведінку п'яних людей, проявляти грубість, хамство, схильність до конфліктів, бути неохайними.

Проблеми в освіті дітей. Негативні наслідки пияцтва батьків можуть позначитися на шкільній успішності та соціальній адаптації дітей. 

Ризик зловживання алкоголем для дітей у майбутньому. Діти, які виросли в сім'ях, де пияцтво було нормою, мають підвищений ризик у майбутньому зіткнутися з проблемами алкогольної залежності.

Руйнування сім'ї. Постійне пияцтво батьків може призвести до розладу в сімейних стосунках, конфліктів і навіть розлучення.