Директор облдепаратменту соцзахисту звільняється. Юрій Шпарага, який керував цим підрозділом обласної військової адміністрації, написав заяву про звільнення. Обов'язки він виконуватиме до 7 квітня, повідомив Newsroom.

Тиждень тому Юрій Шпарага заявив на своїй сторінці у Facebook про те, що заступник голови ХОВА Віта Ковальська повідомила його про ліквідацію Департаменту соцзахисту населення.

У прес-службі обладміністрації повідомляли, що розглядається кілька варіантів реорганізації: один із них – створити два структурні підрозділи соціального захисту, але юридичних рішень про ліквідацію чи розформування Департаменту прийнято не було.

У ХОВА прокоментували звільненні чиновника. Підтвердили відсутність юридичніх рішення про ліквідацію чи розформування Департаменту та додали, що у зв'язку з тим, що Юрій Шпарага подав заяву про звільнення, виконувати обов’язки директора буде перший заступник директора Тетяна Печура.

58-річний Юрій Шпарага – випускник Харківського державного інституту культури (зараз – Харківська державна академія культури) та Харківського державного університету харчування та торгівлі. У різний час керував Валківською та Харківською районними адміністраціями. Департаментом соцзахисту керував із 2015 року.