Організація "IsraAID Germany" доставила до Харкова дві повністю укомплектовані пожежні машини, медичне обладнання, медикаменти, засоби гігієни, таблетки для знезараження води, теплий одяг і ковдри.

30 жовтня, гуманітарний вантаж зустрів перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак.
Крім того, організація передала 200 тис.таблеток хлору, за допомогою яких при крайній потребі питної можна буде зробити будь-яку воду. За словами віце-мера, цю частину гуманітарного вантажу отримає КП «Харківводоканал».

"Ми вдячні фонду за допомогу, яку вони направили нашому місту. Завдяки такій підтримці ми впевнені, що переможемо, Харків відбудується і буде кращим європейським містом», - підкреслив Олександр Новак.

Як зазначила координатор проекту німецької організації "IsraAID Germany "" в Україні та Румунії Дар'я Романенко, також Харкову передали медикаменти та медичне обладнання, яке організації надали міста Страсбург і Кельн. За її словами, Харків потребує допомоги, адже незважаючи на чималі пошкодження, отримані в результаті військових дій, місто досі приймає велику кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема з Луганської та Донецької областей.

"Ми знаємо, як Харків і його населення страждають від війни, розв'язаної Росією. Наше завдання - зробити оцінку потреб населення і допомогти там, де ми можемо. І ми бачимо, що в Харкові, завдяки взаємодії влади, громадянського сектора і міжнародних організацій, ця допомога буде використана найкращим чином», – підкреслила вона.

В рамках своєї гуманітарної програми "IsraAID Germany" також надає психосоціальну підтримку і першу психологічну допомогу українським ВПО, постраждалому населенню і українським біженцям в Румунії.