Подробиці вбивства росіянами письменника Володимира Вакуленка у Харківській області повідомив голова Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, у квітні за матеріалами ЗМІ було зареєстровано провадження за ч. 1 ст. 146-1 КК України за фактом незаконного позбавлення волі письменника під час окупації Ізюмського району. У жовтні до поліції звернувся батько Володимира: він був упевнений, що один із похованих на Ізюмському цвинтарі - його син.

Як розповів чоловік, до них додому 23 березня з обшуком приїхали п'ятеро людей - ймовірно, бойовики "ЛНР". Військові забрали письменника та його сина на допит, побили їх, але відпустили. Наступного дня до їхнього будинку приїхали двоє невідомих в авто з позначкою Z та відвезли Володимира Вакуленка силою. З того часу його живим не бачили.

За інформацією свідків, які ховали людей на Ізюмському цвинтарі, 12 травня до них звернулися військові РФ із зазначенням поховати тіло чоловіка, яке знаходилося неподалік с. Капітолівка. Свідки побачили кульові отвори у тілі та прострілені документи українського письменника. Тіло знаходилося на вулиці більше місяця.

ДНК експертиза підтвердила, що тіло №319, поховане на цвинтарі в Ізюмі, - це Володимир Вакуленко.

У тілі письменника виявлено два сліди від куль пістолета Макарова.

"Розшукуються свідки злочину росіян - обов'язково звертайтеся до поліції, якщо у вас є якась інформація", - зазначив Болвінов.

Володимир Вакуленко - український громадський діяч, учасник Революції гідності. Дитячий письменник та поет, автор 13 книг. Загиблий залишився двоє синів, молодший з яких має інвалідність. Письменник займався його вихованням самостійно.