У Харкові запустили метро на Салтівку Як повідомив мер Ігор Терехов, повна робота Салтівської лінії поновлюється сьогодні, 29 вересня.

"З 6.30 з інтервалом у 10 хвилин склади підуть усім станціям лінії - від "Історичного музею" до "Героїв праці", - розповів Терехов.

Харківський метрополітен відновив роботу 24 травня, до цього з першого дня війни підземка використовувалася лише як укриття для містян.

З початку запуску метро закритими залишалися три станції Салтівської лінії - "Академіка Павлова", "Студентська" та "Героїв праці", туди поїзди не ходили. За кілька днів ці станції відновили роботу, але вже 12 червня їх закрили. У мерії пояснили таке рішення загрозою удару по інфраструктурі підземки. За п'ять днів станції відновили роботу, але ненадовго. З кінця червня рух поїздів Салтівської лінії метрополітену виконувався від станції "Історичний музей" до станції "Академіка Барабашова" і в зворотному напрямку. Три станції метро - "Академіка Павлова", "Студентська" та "Героїв праці" - використовувалися як укриття.

Проїзд у метро зараз - безкоштовний.

Салтівка найбільше постраждала від російського обстрілу, з першого дня війни вона знаходилася під неприривними ворожими ударами. Тепер же, коли ймовірність обстрілів усіх районів міста з артилерії знизилася, ситуація з безпекою покращала, зокрема й на Салтівці. Не виключено, що у зв'язку з цим було прийнято рішення про запуск метро.