Жителів Золочівської громади Харківської області просять повідомляти про згоду чи відмову від можливої ​​евакуації перед осінньо-зимовим періодом. Про це у коментарі місцевій газеті "Зоря" повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко.

"Йдеться про можливу евакуацію. Йде відповідна підготовча робота. Кабінет міністрів відпрацьовує питання евакуації тих територій та громад, які розташовані в зоні бойових дій під постійними обстрілами. На цих територіях немає чіткої підготовки до осінньо-зимового періоду, а якщо й є, то можливі удари по енергомережах, газомережах, тому, можливо, не буде електроенергії, газу, води", — пояснив Коваленко.

За його словами, громада отримала зразки документів, які мають заповнити місцеві жителі. У разі відмови від евакуації людина бере відповідальність за дії у разі надзвичайної ситуації на себе.

"Я відчуваю, що левова частка населення залишиться на місці. Але є люди, які хочуть виїхати. Але багато хто не хоче, особливо на тих територіях, де не так сильно обстрілюють, залишати житло, майно Вони зібрали овочі, зробили консервацію. Однак є інша сторона, про яку ми говоримо – світло, газ, вода, дороги чистити треба", - пояснив Коваленко.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, раніше віце-прем'єр – міністр реінтеграції Ірина Верещук розповіла, що у разі оголошення обов'язкової евакуації держава обіцяє людям, які погодяться виїхати, безкоштовний переїзд, місце проживання, харчування, медичне обслуговування та виплату у розмірі 2200 грн.