Кількість російських атак на Куп'янському напрямку щодня скорочується. Про це повідомив начальник 15-го мобільного прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

Якщо на сусідній Лиманській ділянці фронту протягом 27 листопада було 13 боїв, то на Куп'янському армія РФ атакувала тричі.

Скоротилася і кількість обстрілів. За минулу добу, 27 листопада, на цьому напрямку відбулося 238 артилерійських обстрілів українських позицій. Це менше, ніж добою раніше, коли було зафіксовано близько 700 обстрілів. Експерт припустив, що можливо російські війська накопичують боєприпаси, щоб навпаки наростити кількість обстрілів.

Ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку військовий називає стабільно напруженою. За даними Шевцова, російські війська на Куп'янському напрямку хочуть вийти на лівий берег річки Оскіл, щоб зайняти Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий, а на Лиманському напрямку - вийти на адмінкордон Луганської області. 

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що на Куп'янському фронті з'явилися "вагнерівці". РФ продовжує використовувати підрозділи "Шторм Z" і "Шторм V", сформовані з колишніх ув'язнених. 

Вони атакують невеликими групами від 10 до 30 осіб без підтримки бронетехніки. Такі штурми Шевцов назвав "м'ясними". Окремі бойові зіткненя тривають до 30 годин. Усі атаки з боку росіян відбивають підрозділи ЗСУ.