12-річний Данііл Заворуєв, якого учора в Боровій Ізюмського району Харківської області вбила російська ракета, був переселенцем із лінії фронту. Удар по селищу був нанесений 27 березня близько 21:00 ракетами "Гром". Снаряди росіяни скинули на густонаселену центральну частину Борової. Хлопець із родиною якраз повертався додому. Він помер від отриманих осколкових поранень. Ударом із використанням 4 ракет "Гром" були також пошкоджені приватні житлові будинки, багатоповерхівки, дитячий садок тощо.

Як розповіли у Борівській селищній раді, 1 квітня Дані мало б виповнитися 13 років. Через постійні обстріли родина хлопчика вимушена була переїхати із Першотравневого, що теж знаходиться в Ізюмському районі, майже на лінії фронту,  - до Борової.

«Данііл був надзвичайно світлим, активним, життєрадісним хлопчиком, вдихав кожну мить життя на повні груди, мріяв і будував плани на майбутнє, радував своїх рідних і близьких. Мав дуже багато друзів, його любили і однолітки, і вчителі, і всі, хто його знав. Він умів дружити і об’єднувати навколо себе, знаходити підхід до кожного. «Там, де був Даня, ніколи не було жодних конфліктів. Дуже хороший, добрий хлопчик», - говорять у Першотравневому ліцеї», - зазначили у сільраді.

За даними на кінець лютого 2024 року, за два роки війни від російських обстрілів у Харківській області загинуло 2437 цивільних осіб, із них 88 дітей.