У поліцію вчора доправили 250 людей, які зібралися на масову бійку у центрі Харкова. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, 27 лютого на площу Конституції прийшли підлітки, які хотіли підтримати флешмоб, запущений РФ. Його метою було влаштувати бійку. Силовики припинили флешмоб до того, як почалася бійка, постраждалих немає.

Масову бійку зібралися влаштувати шанувальники аніме "Hunter x Hunter", які називають себе "ЧВК "Редан". Докладніше про це угруповання можна дізнатися з нашого матеріалу за посиланням.

Після пригоди до райвідділів було запрошено 245 осіб. З них лише 30 - повнолітні. Серед неповнолітніх - 149 хлопців та 66 дівчат.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (залучення неповнолітніх до протиправної діяльності) КК України. Санкціями статей передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі поліція викликає батьків дітей для проведення розмов. На 72 батьків складено адмінпротоколи. Також силовики проводять обшуки у можливих організаторів флешмобу.

Як повідомив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, бійка була організована російськими спецслужбами і мала стати картинкою для російського телебачення. У деяких затриманих правоохоронці вилучили балончики з газом, ножі та кастети. Загалом у цій справі до поліції було запрошено 257 осіб.

Тимошко звернувся до батьків підлітків, попросивши їх "звернути увагу на поведінку дітей".