Через рік після смертельної ДТП у Харкові за участю автомобіля Infiniti, за кермом якого був підліток Микола Харківський, справа досі у суді. Про це повідомив у Facebook адвокат Артем Облетов, компанія якого представляє інтереси потерпілих.

Тоді внаслідок зіткнення автомобілів одна людина загинула, троє зазнали серйозних поранень. Цей інцидент викликав резонанс насамперед через вік водія, який гнав на Infiniti – на той момент Колі Харківському було 16 років. Обвинувальний акт направили до суду, але війна вплинула на швидкість судового розгляду. За словами Облетова, зараз справу розглядає Ленінський районний суд Полтави, тривають підготовчі судові засідання, причому у закритому режимі.

"Обвинуваченому Миколі Харківському суд призначив нового адвоката з Регіонального центру надання вторинної правової допомоги. Захиснику надано можливість ознайомитися з матеріалами провадження. Микола продовжує перебувати під вартою, як і раніше зухвало поводиться і не виявляє жодного співчуття потерпілим", - зазначив адвокат.

Наступне засідання призначене на початок грудня. Облетов уточнив, що найближчим часом буде можливість почути офіційну позицію сторони захисту по звинуваченню і зрозуміти, наскільки тривалим може бути судовий процес. Остання довоєнна новина про резонансну ДТП у ЗМІ промайнула наприкінці січня 2022 року, коли стало відомо, що Коля Харківський у перерві чергового судового засідання, використовуючи нецензурну лайку, пригрозив послати суддю.

Аварія сталася 26 жовтня 2021 близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської. 16-річний водій Infiniti на високій швидкості намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з Chevrolet. На місці ДТП загинув 58-річний водій Шевроле. Трьох пасажирів Infiniti - двох хлопців 19 років і 16-річну дівчину - з тяжкими травмами доправили до лікарні. Після ДТП підліток на Infiniti запевняв, що його "відмажуть" від наслідків смертельної ДТП. Його перший адвокат на засіданні суду заявляла, що у ДТП він ударився головою і не пам'ятає, чи перебував за кермом. Також під час засідання суду стало відомо, що це сам Микола Харківський після ДТП заявив у поліцію про викрадення Infiniti. Пізніше підліток зізнався, що це він був за кермом Infiniti під час аварії, а також заявив, що не пам'ятає, яка швидкість була у автомобіля під час ДТП. Його взяли під варту, після чого термін перебування під вартою постійно продовжували.

Усі подробиці про резонансну ДТП із "минулого життя" зібрані в цьому матеріалі.