У Харкові перестали роздавати гуманітарну допомогу Про це повідомили у прес-службі ХОВА.

"З 27 вересня тимчасово припиняється видача гуманітарної допомоги у відділеннях "Укрпошти" та "Нової пошти" у Харкові", - йдеться у повідомленні.

За інформацією обласної військової адміністрації, про поновлення видачі гуманітарки буде повідомлено додатково.

Як розповіла Суспільному заступник начальника обласного департаменту освіти Ольга Алфьорова, вся гуманітарна допомога буде направлена ​​зараз на звільнені території.

"Цього тижня з 27 вересня і наступного, швидше за все, видачу гуманітарної допомоги в Харкові не відновлять. Як складатиметься ситуація потім, не знаю. Йдеться про "президентські набори", які з 21 липня формувалися у нас в області", - зазначила Алфьорова.

Тим людям, які зареєструвалися у чат-боті обладміністрації на отримання допомоги, однак не отримали смс, чиновниця радить чекати відновлення видачі.

Гуманітарну допомогу в рамках ініційованої президентом Володимиром Зеленським програми "Пакет кожному громадянину" харків'яни та жителі області можуть отримати раз на місяць. Для цього потрібно зареєструватись у чат-боті.

У травні, коли продуктові набори області закінчилися, гуманітарну допомогу не видавали. При цьому набори зарезервовані через гуманітарний чат-бот або "гарячу лінію" зберігалися. Видача гуманітарки харків'янам та мешканцям області відновилась 1 червня.

З 1 серпня продуктові набори у Харкові видавали за новим графіком. Отримати з них можна було в окремих відділеннях "Нової пошти" та "Укрпошти" щовівторка, четверга та суботи - з 09:00 до 16:00. Ці набори формувалися на Харківщині спільно з волонтерами. У новий продуктовий набір входило 14 позицій: олія, чотири порції м'ясної консерви, рибна консерва, кава чи чай. До чаю додають печиво, хлібці чи сухарики. Також є макарони, манка, рис, пшоно, молоко, овочева консерва, цукор та борошно.