У Харкові сьогодні та завтра очікуються дощі зі снігом. За даними Sinoptik.ua, у понеділок, 26 грудня, весь день у Харкові буде хмарним.

У другій половині буде дрібний дощ зі снігом, який вщухне лише надвечір. Температура повітря +2...+3 градуси вище за нуль. 26 грудня вшановується пам'ять святих Євстратія та Оксентія. У народі казали, що «святий Євстрат сонечку радий». За погодою перших 12 днів, що йдуть за днем Спиридона (25 грудня), судили про погоду кожного з 12 місяців наступного року. Так, 26 грудня відповідає січню.

У вівторок, 27 грудня, у Харкові хмарна погода буде триматися весь день. Зранку очікується дощ, після полудня - сильний дощ зі снігом, ближче до вечора - сильний дощ. Температура повітря +1...+3 градуси тепла. Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то зима буде холодною.

У середу, 28 грудня, у Харкові хмарна погода протримається до вечора. Нічний дрібний дощ зі снігом закінчиться ще до ранку, але вдень він відновиться і продовжиться до вечора. Температура повітря - від нуля до +2 градусів вище за нуль. У давні часи вірили, що погода цього дня вказує на те, якою погода буде в березні наступного року. Наші пращури помітили - якщо в цей день був сильний мороз, а надвечір раптом ставало тепліше, значить справжня холоднеча ще попереду.

А ось на Новий рік прогноз синоптиків наразі не змінився – свято харків'яни зустрічатимуть із плюсовою температурою та без снігу.