Купити квитки на потяги з Харкова до Польщі тепер можна буде тільки онлайн - через чат-бот, мобільний застосунок або сайт "Укрзалізниці". Про це повідомили у прес-службі компанії.

Це зроблено для того, щоб протистояти перекупникам і квитковим шахраям. Щодо повернення, то квитки на рейси польського напрямку повертатимуться виключно через каси.

Зазначається, що таким чином не буде зловживань з купівлею, поверненням і перепродажем квитків.

Так, з 26 липня купити квитки на поїзди 93/94 Харків-Хелм, 73/74 Харків-Перемишль можна буде трьома способами:

Повернути квиток можна тільки в касі на вокзалі.

Це стосується і рейсів з інших міст до Польщі. Купити квитки на ці поїзди можна за 20 днів до поїздки. Продажі на найбільш "ажіотажний поїзд" №67/68 Київ-Варшава стартуватимуть щоденно о 09:00, на всі інші напрямки - щоденно о 08:00.

Також залізниця визначила час, коли в онлайн-продаж повертаються квитки після повернення пасажирами:

► місця, повернуті пасажирами більш ніж за добу до відправлення поїзда, повертатимуться в продаж о 10:00 за 2 доби до відправлення;

► місця, здані пасажирами на добу відправлення поїзда, повертаються у відкритий продаж упродовж 30 хвилин із моменту повернення квитка.

Квитки на поїзди до Відня, Будапешта, Кошице поки що можна купити і повернути тільки через касу, бо інтеграція з партнерами-залізницею цих країн ще триває.

Куди ще в Європу можна виїхати поїздом із Харкова

Харків'яни можуть купити прямий квиток на поїзд до Праги або назад, але добиратися доведеться двома поїздами: спершу - з Праги до польського міста Перемишля, а потім пересісти на український поїзд і вирушити в Україну (і навпаки). Ціна на квиток в один кінець - від 69,2 євро, детальніше - у нашому матеріалі.