Ізюм зазнав наймасованішого удару "Шахедами" з початку війни. Про це повідомили в ХОВА.

За даними прокуратури, загалом в область росіяни запустили 18 іранських дронів-камікадзе, "замаскованих" під БпЛА "Герань", 12 із них "прорвалися" в Ізюм. Ще один удар припав на Мерефу.

В Ізюмі, розповів голова ХОВА Олег Синєгубов, пошкоджено промислові підприємства, цивільну інфраструктуру, зруйновано школу, пошкоджено ліцей. Також пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, машини. Зараз усі служби працюють у посиленому режимі над ліквідацією наслідків цих ударів. На щастя, поранених немає, а житлові будинки постраждали не сильно.

photo-2023-05-26-14-41-37 photo-2023-05-26-14-41-38  photo-2023-05-26-14-41-39-2

"Росіянам було мало звірств, які вони чинили в Ізюмі під час окупації міста - майже тисяча вбитих. Вони продовжують терор проти мирного населення. Це - результат поразок ворога на лінії фронту", - зазначив Синєгубов.

Ізюм було окуповано 1 квітня 2022 року. Майже за півроку, 11 вересня, внаслідок Харківської наступальної операції місто було звільнене. Там пошкоджено 80% будівель. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Ізюм пережив більше ракетних ударів, ніж навіть Маріуполь - 476.

Як захиститися від "Шахедів"

► Якщо почули характерний звук, схожий на роботу двигуна мопеда або бензопили - намагайтеся потрапити в укриття.

► Можна користуватися підвалами; цокольними поверхами будинків, підземними паркінгами, переходами, дотримуйтеся правила "двох стін".

► Не залишайтеся в транспорті, вийдіть і відбіжіть подалі від дороги. І там знайдіть можливе укриття.
► Намагайтеся обирати місця для укриття подалі від військових стратегічних об'єктів та адміністративних установ.

► Не ховайтеся в під'їздах, під арками, на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій тощо.

► Не наближайтеся до місця падіння збитого дрона, не чіпайте уламки.