Мешканець Харківської області разом із подільником із Київської області намагався вчинити теракт на залізниці на Полтавщині. Про це повідомили в СБУ.

Ділянка дороги, яку намагалися пошкодити диверсанти, з'єднує центральні та східні регіони України. Зловмисники заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу. Підірвати свій пристрій вони планували дистанційно. Але диверсанти не встигли цього зробити, оскільки їх на гарячому затримали співробітники СБУ.

У разі підриву колії були б порушені шляхи постачання зброї, боєприпасів і палива для ЗСУ.

У затриманих вилучено мобільні телефони, в яких виявлено листування з куратором із РФ про організацію теракту. Встановлено, що діями затриманих керував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ. Його особа вже відома. Він поставив агентам завдання вчинити диверсію на залізниці в період російських масованих повітряних атак на об'єкти критичної інфраструктури України 21-22 березня.

Слідчі повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.