У Харкові та області превентивно відключають світло. Так, про аварійні відключення повідомив мер Першотравневого Микола Бакшеєв. Чиновник заявив, що час відновлення електропостачання – невідомий.

Аналогічна ситуація – у Лозовій. Мер Сергій Зеленський повідомив про аварійне відключення всієї громади. Знеструмлено навіть комунальні компанії. У громаді використовуються альтернативні джерела живлення.

Про відключення світла від самого ранку масово повідомляють мешканці Харківської області. Так, електрики немає у Мерефі, Люботині, Пісочині, Первомайському, Хорошево та інших населених пунктах.

Як розповіла SQ спікер обленерго Марина Шевченко, це є превентивними заходами для мінімізації наслідків можливої ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру. Відключення проводяться з 7:03 за вказівкою "Укренерго".

25 та в ніч на 26 січня війська РФ обстрілювали різні регіони України ракетами та ударними дронами. Зокрема, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що в ніч проти 26 січня росіяни атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. За попередніми даними, противник застосував 24 дрони. Усіх їх було знищено силами ППО.

Вранці 26 січня бомбардування було продовжено. На даний момент підтверджено вибухи у Києві та прильоти у Вінницькій області.

Окрім аварійних у Харківській області діють планові відключення світла.