У Харкові вранці 17 січня знову екстрено вимикають світло. В обленерго повідомили, що графіки аварійних відключень запроваджено з самого ранку і в місті, і в області.

За словами мешканців Харкова, світла немає на Нових будинках, ХТЗ, Олексіївці, частині Салтівки, проспекті Гагаріна тощо.

«Укренерго» повідомляє, що у системі спостерігається значний дефіцит, тому, окрім Харківської, графіки аварійних відключень запроваджено також у Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Окрім аварійних, у Харкові та області діють також погодинні графіки відключення світла. Час та адреси відключень на цей тиждень – тут.

Постійні відключення світла розпочалися в Україні після ракетних ударів РФ по енергосистемі. З початку осені окупанти провели вже більше 10 масованих атак, залучаючи до кожної десятки ракет. Через пошкодження енергосистема України не справляється із навантаженням.

Востаннє ракетного удару по енергооб'єктах Харкова було завдано у суботу, 14 січня. Місто і область були повністю знеструмлені і пробули без світла багато годин. На ранок електропостачання відновили.