У Харкові з'явиться Центр національного спротиву. Відповідне рішення прийняли депутати облради на сесії 23 грудня.

Раніше повідомлялось, що центр планують створити замість індустріального парку "Рогань" в селі Докучаєвське, який ліквідують.

Метою діяльності центру стане:

  • реалізація заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави;
  • надання обороні України всеохоплюючого характеру;
  • сприяння готовності громадян України до національного спротиву. 

Основні завдання Центру: 

► проведення широкої інформаційної, виховної, просвітницької та роз’яснювальної роботи у різних формах задля:

  • формування у населення національної самосвідомості, активної громадянської позиції; 
  • виховання у населення поваги до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливого ставлення до історико-культурного надбання України; 
  • військово-патріотичного виховання громадян України. 

► організація та проведення теоретичних, прикладних, практичних та інших заходів, спрямованих на набуття громадянами України знань та практичних вмінь, необхідних для захисту країни; 

► виконання обласних та регіональних програм у сфері оборони, військово-патріотичного виховання та національного спротиву.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації Андрій Пожидаєв заявив, що в Центрі передбачається базова підготовка людей, які досягли 18-річного віку. Працювати в Центрі будуть учасники бойових дій, які будуть проводили теоретичні та практичні заняття із загальновійськових дисциплін.