Мер Харкова Ігор Терехов виступив проти вирубки дерев у Жихорському лісі. На зустрічі з жителями Основ'янського району він дав доручення юристам розібратися в ситуації з вирубкою лісу.

Із закликом врятувати Жихорський ліс від вирубки днями виступив відомий харківський екоактивіст Артем Приходько. На своїй сторінці у Facebook він опублікував оголошення Харківської міськради про початок громадського обговорення щодо необхідності вирубки дерев у лісі для видобутку піску.

Екоактивіст зазначив, що вирубка дерев завдає шкоди екосистемі. Він нагадав, що більша частина хвойного лісу в Журавлівському гідропарку загинула, і зараз Жихорський ліс - єдине місце, де такі дерева залишилися. Тому потрібно шукати інші варіанти та місця для видобутку піску, щоб зберегти хвойні дерева.

Ігор Терехов попросив місцевих жителів зібрати підписи проти вирубки лісу та написати свої зауваження, щоб надіслати їх до ТОВ "Геосенд", яке збирається видобувати пісок. Також міський голова запропонував залучити до вирішення питання народних депутатів і закликав адміністрацію району повідомити про все, що відбувається в Жихорі, до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.