За добу на Харківщині двоє людей отримали поранення, підірвавшись на мінах. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

У Чугуївському районі поранення отримав 45-річний чоловік, а в Ізюмському – 25-річний хлопець. Вони пішли до лісу збирати гриби.

"Лише минулої доби піротехніки ДСНС знешкодили на території області 578 вибухонебезпечних предметів. Закликаю утриматися від відвідування лісів, зараз це може коштувати життю чи здоров'ю", - закликав глава області.

Подібні випадки трапляються в області мало не щодня. За 22 вересня одразу 8 людей підірвалися на мінах, життя чотирьох врятувати не вдалося. Харківську область називають найзамінованішою в Україні, за попередніми підрахунками на її повне розмінування після закінчення війни потрібно близько 10 років.

Що стосується російських обстрілів, за словами Синєгубова, минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти, розташовані неподалік кордону з РФ і лінії зіткнення. Найбільше від обстрілу страждає Куп'янський район. Минулої доби там отримали поранення 5 осіб, у тому числі 2 дітей – сестри 10 і 17 років.