Комунальне підприємство "Харківводоканал" закликає харків'ян підписати петицію з вимогою внести зміни до Закону України "Про гуманітарну допомогу". Це дозволить підприємствам водопостачання і водовідведення отримувати гуманітарну підтримку в умовах воєнного часу.

Як наголошується в тексті петиції, минулого року збитки українських водоканалів через війну склали близько 12 млрд гривень, що становить 35% від собівартості їхніх послуг. Завдяки допомозі низки міжнародних організацій, зокрема ЮНІСЕФ, Червоного Хреста та інших, галузь змогла пережити 2022 рік.

Однак після набуття чинності у січні 2024 року нового закону "Про гуманітарну допомогу" водоканали втратили змогу отримувати таку підтримку.

Тому КП "Харківводоканал" просить внести правки до законодавства, розширивши перелік набувачів гуманітарної допомоги підприємствами централізованого водопостачання та водовідведення.

"Критична ситуація в галузі вимагає негайного реагування. Без гуманітарної підтримки належне водопостачання та водовідведення в багатьох містах України може опинитися під загрозою", - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день петиція набрала 2 178 голосів. Щоб її розглянув президент, необхідно 25 000 голосів. Збір підписів триватиме ще 75 днів. Підписати її можна тут.