У Харкові двоє зловмисників викрали місцевого мешканця, побили та вивезли до лісу на Журавлівці. Потерпілий – 53-річний харків'янин, якому вдалося втекти від викрадачів.

Він розповів, що познайомився із двома чоловіками біля місцевого кафе: хотів купити у них колеса для своєї машини. Нові знайомі сказали, що товар знаходиться недалеко. Потерпілий запропонував під'їхати туди своєю машиною. Під час поїздки між продавцями та покупцем виникла сварка. Водій розвернувся і разом із новими знайомими повернувся у вихідну точку.

Коли машина зупинилася, конфлікт переріс у бійку. Зловмисники кілька разів ударили потерпілого по голові кулаками, а коли той упав, продовжили бити його ногами. Зловмисники силою заштовхали потерпілого на заднє сидіння його авто та відвезли на територію Журавлівського гідропарку. Там побиття продовжилося.

Викрадачі пов'язали потерпілому руки і знову запхали його на заднє сидіння. Але виїхати з території Журавлівського водосховища не вдалося: через дощову погоду земля розм'якла – і машина застрягла. Викрадачі розв'язали бранцеві руки та змусили штовхати авто. Проте потерпілий втік і одразу ж подався до поліції.

Оперативники встановили особи підозрюваних та затримали одного з них – чоловіка 31 року. Спільника - 46-річного харків'янина - оголошено в розшук.

Ведеться розслідування за ч. 1 ст. 125 (навмисне легке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.