У Харкові дітям почали робити щеплення від коронавірусу. Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я міськради, вакцинувати можна дітей із 5-річного віку.

Після централізованого отримання вакцини Comirnaty дітей прищеплюватимуть у харківських поліклініках за згодою батьків (або законних представників) та після огляду педіатра чи сімейного лікаря.

Повний курс щеплення становить дві дози з інтервалом 21-28 днів.

Практики вакцинації дітей бустерною дозою в Україні поки що немає, але в деяких випадках лікар може рекомендувати дитині її зробити. Наприклад, після тяжкої хвороби у дитини могла не сформуватися імунна відповідь на вакцину. Робити бустерну дозу в такому разі бажано від 28 днів до трьох місяців після завершення курсу вакцинації.

Згідно зі статистикою, у 2022 році у Харкові позитивний результат ПЛР діагностували у 4017 дітей, а з квітня 2020 по 2022 рік - у 12 600 дітей.

Україна далеко не перша розпочала вакцинацію дітей проти коронавірусу. Ще навесні 2021 року компанія Pfizer заявляла про високу ефективність їхнього препарату Comirnaty у дітей. Виробник тоді стверджував, що щеплення підлітки переносять добре. У тому ж році препарат для дітей віком від 12 до 15 років прийняли регулятори у США та ЄС. В Ізраїлі дозволили щеплювати вакциною від Pfizer дітей від 5 років.