Митрополита Ізюмського Єлисея, який втік до РФ, хочуть позбавити звання "Почесний громадянин Ізюма". Про це повідомив віце-мер міста Володимир Мацокін.

За його словами, прийнято рішення звернутися до голови Ізюмської міської військової адміністрації Валерія Марченка з відповідним проханням.

"Гр. Іванов (митрополит Єлисей) - ідейний шанувальник "руського миру", виправдовував ворожу ідеологію і легалізував її серед парафіян. Кадри, на яких Іванов благословляє колаборантів, остаточно зганьбили цю людину", - йдеться у зверненні на ім'я Марченка.

Ізюмський митрополит Єлисей за два дні до вторгнення проводив в Ізюмі молебень за мир в Україні, а під час окупації району активно співпрацював із росіянами.

У вересні на сайті Валуйської єпархії РПЦ з'явилася інформація про те, що Єлисей відвідав 11 православну виставку в російському Білгороді. Новина була проілюстрована відповідним фото. Таким чином стало очевидним, що митрополит втік до РФ. Втеча була цілком очікуваною. До цього він відкрито заявляв, що не виконуватиме рішення собору УПЦ, який засудив агресію РФ. Згодом секретар Харківської єпархії Михайло Кіт розповів, що Єлисея усунули від обов'язків.

Також позбавити звання "Почесний громадянин Ізюм" пропонується співака Ігоря Демаріна (він народився в Ізюмі, мешкає в Москві). Аргументація – за 9 місяців військової агресії РФ музикант не засудив її.