Ізюмський митрополит Єлисей, який втік до РФ, відсторонентй. Як повідомив секретар Харківської єпархії Михайло Кіт, зараз митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій очолить Ізюмську єпархію.

"Його призначили виконувачем обов'язків, доки не визначиться новий єпископ на Ізюмську кафедру. Митрополита Єлисея відсторонили від обов'язків", - розповів Кіт.

Відомо, що митрополит Єлисей (у світі - Олег Олександрович Іванов) за два дні до вторгнення РФ провів у Ізюмі молебень за мир в Україні. А з приходом "руського миру" брав активну участь у політичному та суспільному житті окупованих територій, був присутнім на публічних заходах. Законами України його дії кваліфікуються як колабораціонізм.

У вересні на сайті Валуйської єпархії РПЦ з'явилася інформація про те, що Єлисей відвідав 11 православну виставку в російському Бєлгороді. Новина була проілюстрована відповідним фото. Таким чином стало очевидним, що митрополит втік до Росії. Втеча була цілком очікуваною. Раніше він відкрито заявляв, що не виконуватиме рішення собору УПЦ, який засудив агресію РФ.