Харків'яни передали на благодійність через волонтерів до Івано-Франківська брошку, яку зберігали з часів молодості, для допомоги ЗСУ. Як пише Суспільне, волонтери оголосили збір одного мільйона гривень для допомоги армії, а коли зберуть усю суму, брошку повернуть власникам.

Брош більше тижня тому пара з Харкова віддала волонтерам на благодійному ярмарку в Івано-Франківську, розповідає співорганізатор заходу Анна Лонська.

"Вони купили у нас прикрасу - підвіску для окулярів, і потім жінка дістає з сумки щось і каже: "На жаль, ми не можемо допомогти багато грошима, але ми б хотіли, щоб ви взяли на продаж брошку, яка у мене з молодості". Ми подивилися, це Харківського ювелірного заводу виріб", - поділилася Лонська.

Брошку волонтери викупили самі і хотіли залишити на згадку. Історією пари почали ділитися у соцмережах. Люди у коментарях та особисто пропонували викупити її та повернути власникам.

Волонтери оголосили збирання коштів: коли зберуть мільйон гривень, прикрасу повернуть, а гроші передадуть на благодійність.

"Чесно, ця брошка менше не коштує тепер з її історією, сенсом та натхненням. Люди віддають те, що з ними було все життя або більше половини життя. Нам навіть писали колекціонери, що вони просто хочуть її викупити. Але ми розуміємо, що це надто цінно, і її треба повернути додому", - зауважила Анна.

Пара розповіла волонтеру, що їхній син зараз служить у Збройних силах України. Мільйон хочуть передати на потреби його батальйону. Самі ж подружжя про збір коштів поки не знає, волонтери хочуть розповісти їм, коли його завершать. Більш як за добу вдалося зібрати чверть суми.