У Харківській області чоловік обікрав розбите обстрілами держпідприємство. Йому засудили до 5 років позбавлення волі, повідомили у прокуратурі.

Харків’янин з грудня 2022-го по січень 2023 року обкрадав державне сільськогосподарське підприємство, розташоване в селі Дворічний Кут Солоницівської громади. Чоловік проникав на територію підприємства, пошкодженого обстрілами, виносив звідти листи алюмінію й кабелі, а потім продавав їх.

Крім того, чоловік вже мав проблеми із законом, а також крадій вживав наркотики: у ході огляду правоохоронці виявили у нього пігулки з метадоном.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Вироком Дергачівського районного суду Харківської області чоловіку було призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки. Не погодившись із таким вироком, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку. Колегія суддів судової палати задовольнила апеляційну скаргу. Зловмисника визнано винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а також в незаконному придбанні та зберіганні наркотиків (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 309 КК України). Тепер злочинець сяде в тюрму на 5 років.