Дідусь із втратою пам'яті заблукав у лісі в Нововодолазькій громаді. Про це повідомили в поліції.

Надзвичайна подія сталася в селі Федорівка. 21 листопада 77-річний чоловік, який має розлади пам'яті та порушення зору, пішов на прогулянку і не повернувся. Племінник пенсіонера звернувся до поліції.

Поліцейські прочесали ліс навколо села і протягом години розшукали зниклого. Чоловік був знесилений і розгублено блукав лісом. Якби людину оперативно не розшукали, така прогулянка могла закінчитися трагічно, адже температура повітря була нижчою за нуль. Чоловіка повернули рідним, його здоров'ю нічого не загрожує.

У поліції повідомили, що це вже не перший випадок, коли чоловіка розшукує поліція. Влітку вже траплявся аналогічний інцидент у тому ж лісі з цією людиною.

Аби літні люди не пропадали, або їхній пошук був максимально ефективним, слід виконувати такі рекомендації:

  • перевіряйте, чи пам'ятає ваш літній родич своє прізвище та ім'я: заучуйте, тренуйтеся (знайти людину за прізвищем простіше, ніж невідому);
  • нашити або наклеїти на одяг літнього родича бирки з його ім'ям, віком і вашими контактами;
  • стежте за тим, щоб у літньої людини із собою завжди був мобільний телефон, навчіть відповідати хоча б на вхідні дзвінки;
  • купіть GPS-маячок або GPS-трекер. Такий пристрій можна надіти на руку літньої людини або покласти в кишеню (стежте, щоб гаджет завжди був заряджений).