Увечері 21 серпня на проспекті Лева Ланда в Харкові водій авто Toyota врізався в тролейбус, що стоїть. Як повідомили у партрульній поліції, внаслідок ДТП машину розірвало, а тролейбус спалахнув.

Під час спілкування патрульні виявили у водія очевидні ознаки алкогольного сп'яніння. Зафіксувати стан сп'яніння чоловік відмовився у присутності двох свідків.

На водія було складено адмінпротоколи за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що призвели до ДТП) та ч.1 ст.130 (відмова від обліку стану сп'яніння) КУпАП.

Раніше у Харкові п'яний водій запропонував хабар патрульним. Як повідомили у патрульній поліції Харківської області, увечері 26 червня на вулиці Клочківській патрульні зупинили автомобіль Mitsubishi. Спілкуючись із водієм, інспектори запідозрили, що він нетверезий, та запропонували йому пройти відповідний огляд.

"Чоловік явно не хотів проходити огляд на стан сп'яніння, але неодноразово пропонував патрульним неправомірний зиск", - розповіли в поліції.

Патрульні неодноразово попереджали громадянина про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, проте на попередження він не реагував і поклав до салону службової машини чотири купюри номіналом 500 гривень. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.