Біля Липців росіяни йдуть на штурми позицій ЗСУ малими групами на китайських гольф-карах, квадрациклах та багі - невеликих легких автомобілях високої прохідності з відкритими колесами. Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповів командир 5-го батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" Михайло Гологурський, пише "Слобідський край".

Гологурський розказав, що його бригада виконує завдання на північних околиціях Липців. Там ситуація стабільна. Ворог постійно намагається атакувати та просунутися ближче. 

"Якщо раніше ми бачили, що вони застосовують техніку, танки, БМП тощо, то зараз це тактика малих груп з застосуванням так званих китайських гольф-карів, квадрациклів та багі. вони постійно намагаються проскочити на наші позиції, але за допомогою артилерії та дронів вдається їх нищити ще на під’їзді до наших позицій", - пояснив Гологурський.

Він впевнений, що у росіян бракує сил для оточення чи захоплення Харкова. Максимум, на що вони можуть розраховувати - утворення "сірої зони" до кордону з РФ.

За даними Генштабу, сьогодні, 22 травня, вже було дві невдалі спроби росіян атакувати район Липців.

За минулу добу росіяни здійснили 6 спроб просунутися до Липців, але ЗСУ відбили всі атаки. За добу ворог втратив на цьому напрямку понад 220 людей, а також 32 одиниці озброєння та військової техніки.

Крім того, на Куп’янському напрямку зараз триває п’ять боєзіткнень в районах населених пунктів Синьківка, Берестове, Невське та Макіївка. Генштаб зазначає, що ситуація контрольована та ворог зазнає втрат. Так, зокрема, неподалік Берестового знищено бойову машину піхоти та три бронетранспортери окупантів.