Росіяни 15 травня розстріляли безпорадну пенсіонерку в інвалідному візку у Вовчанську. Про це повідомили у прокуратурі.

Кілька днів тому повідомлялося, що українські аеророзвідники виявили у Вовчанську тіло загиблої жінки в інвалідному візку неподалік місцевої лікарні, яку захопили російські військові.

За даними слідства, чоловік разом з дружиною прийняли рішення самостійно евакуюватись з міста. До них приєднався сусід, і вони забрали з під'їзду інвалідне крісло, щоб транспортувати жінку, у неї тривалий час були проблеми із ногами. Втрьох вони рушили у напрямку Харкова.

Коли вони проходили поруч з місцевою лікарнею, росіяни відкрили по них вогонь. Сусід пари та жінка на візку загинули на місці від кулеметних черг. Врятуватися вдалося лише 70-річному чоловікові загиблої, який зміг дістатися позицій ЗСУ і був евакуйований до Харкова.

На відео, яке оприлюднила прокуратура, чоловік розповів, що вони з дружиною чотири дні сиділи вдома через обстріли, допоки не вирішили покинути місто.

"Вона каже: "Я не дійду, буду тут. Я відповів: "Тоді я з тобою буду сидіти". Вийшов на ґанок, кричав: "Люди, люди!". Ми живемо в центрі міста, думав, може хтось почує. Відгукнувся чоловік, сказав, що прийде до мене", — йдеться у розповіді.

Коли росіяни відкрили вогонь, крісло жінки застрягло, бо в колесо потрапила палка, додав чоловік.

"Я нагнувся — і тут автоматна черга з боку п'ятиповерхівки. Звідки ж я знав, що там росіяни. Кричу їм: "Що ж ви робите, ми цивільні!". Повернувся — лежить чоловік із відкритими очима і моя дружина".

Наразі чоловік перебуває в безпеці, проте тіло дружини він забрати так і не зміг.

З момента наступу на Вовчанськ росіяни здійснили не один воєнний злочин: вони вбили волонтера у місті, а в селі Стариця впритул вистрілили в цивільного чоловіка. 16 травня війська РФ обстріляли машину з цивільними у Вовчанську, які намагалися виїхати з міста. Водій та пасажирка загинули на місці. Крім того, до 100 жителів Вовчанська можуть бути в полоні у росіян.