У Харківській області готують до відкриття більше 10 пляжів. Про це ефірі "Українського радіо Харкова" розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківської області Сергій Колосовський.

За його словами, будуть відкриті такі пляжі:

Привести в порядок пляжі повинні до 15 червня.

У свою чергу мер Змієва Павло Голодніков розповів, що виконавчий комітет Зміївської міськради відповідно до розпорядження Ради оборони при ОВА прийняв рішення заборонити відкривати пляжі, поки йде війна. Міський голова Змієва зазначив, що на утримання кожного пляжу необхідно 600-700 тисяч гривень з місцевого бюджету. Крім того, на випадок повітряної тривоги в 300 метрах від пляжу має бути бомбосховище, проте їх на пляжних територіях немає взагалі.

Проте, пляжі Зміївської громади готують до сезону: там вже навели порядок і завезли пісок. Пляжі відкриють, якщо буде рішення на рівні обласного керівництва, каже Голодніков.

Цього літа не відкриватимуть пляжний сезон у Балаклійській громаді. У міськраді Балаклії зазначили, що великі території лісів і пляжів громади залишаються замінованими, а у водоймах може бути багато боєприпасів, що не розірвалися.

Про відкриття пляжів в Харкові мови поки не йде, оскільки в найпопулярнішому місці відпочинку харків'ян – Журавлівському гідропарку – були прильоти, і чи будуть відкривати його та чистити, ще невідомо. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, міські пляжі розміновані лише частково.