У Куп'янському районі вибухотехнічні групи поліції знешкодили керовані російські авіабомби. Про це повідомили в Нацполіції України.

Щодня російська армія завдає ударів по Куп'янську Харківської області. Лише протягом одного дня росіяни скинули на місто 10 авіабомб ФАБ-250 та ФАБ-500 з керованими модулями планування та корекції.

Кожна така "розумна" авіабомба містить у собі 250 або 500 кг смертоносної вибухівки, яка руйнує будинки мирних мешканців і забирає людські життя.

Нещодавно дві авіабомби ФАБ-250 і ФАБ-500, скинуті з російських літаків, не вибухнули. Одна з них упала в житловому районі Куп'янська у дворі багатоповерхівок. Інша - на присадибній ділянці за житловими будинками в Куп'янському районі.

Луганські вибухотехніки, які у складі зведеного загону вибухотехнічної служби Національної поліції України працюють на Харківщині, демонтували з авіабомб детонатори та транспортували в безпечне місце для знищення.

За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, таких обстрілів, яких останнім часом РФ завдає по прикордонні, Харківська область не зазнавала ніколи. Зокрема, якщо раніше ворог застосовував КАБи тільки по лінії фронту на Куп'янському напрямку та прикордонним населеним пунктам - тепер б'є практично всюди. Так, нещодавно РФ завдала авіаудару по Старому Салтову.