150 людей виїхало з Липців через посилення обстрілів. Про це розповів начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко, пише "Слобідський край".

З початку року РФ посилила обстріли селища, 3 січня Липці пережили один з наймасованіших ворожих ударів – за день РФ обстріляла село більше 50 разів. Населений пункт був без світла. Енергетики, які лагодили пошкоджені високовольтні лінії двічі потрапляли під обстріл.

Липці розташовані на відстані 20 км на північ від Харкова. До україно-російського кордону по трасі - близько 15-ти кілометрів. До війни в селі проживало понад 4 тис. осіб. Із 24 лютого по 11 вересня 2022 року село перебувало під російською окупацією.

За словами Слабченко, на початку січня у громаді жило 1 863 людини. Наразі люди евакуюються. Він розповів, що багато людей мають намір повернутися як тільки буде безпечно. Виїжджають мешканці до Харкова, Черніговської та Чернівецької областей.

Крім того, громада самостійно вивозить маломобільних людей. За допомогою обласної військової адміністрації розміщують на тимчасове проживання там, де є місця. 

Обов'язкова евакуація була оголошена 16 січня у Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп'янського району. Вона необхідна через близькість бойових дій до цих населених пунктів. Станом на 18 січня з громад виїхало лише 9 осіб - це 8 дорослих і 1 дитина.