Силовики викрили жителя Харківської області, який знімав пропагандистські ролики про росіян і звинувачував ЗСУ в обстрілі України. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Під час окупації Вовчанська 49-річний місцевий житель почав співпрацювати з росіянами. Він записував для них пропагандистські відеоролики. На відео чоловік стверджував, що під час АТО на сході країни не було росіян, а українці нібито самі бомбили цивільні об'єкти Донбасу і вбивали мирних жителів.

Також чоловік закликав українських військових припинити чинити опір РФ і скласти зброю. Пізніше це відео використовували російські інформагентства.

За даними обласної прокуратури, чоловік назвав війну в Україні "громадянським конфліктом" і закликав "не вірити в те, що РФ напала на Україну".

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання і заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої 2014 року). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років із конфіскацією майна або без неї.